BoschveldBoulevard

De Start

De werkgroep BoschveldBoulevard heeft de plannen bedacht, ontworpen en gepresenteerd aan de gemeente. Na de buurtvergadering van 21 oktober 2012 waar veel nieuwe belangstellende buurtbewoners waren, hebben een aantal zich bij de werkgroep gevoegd. Deze groep gaat verder, samen met Joris van Esch, de projectleider vanuit de gemeente met de ontwikkeling van de Boschveld Boulevard. Medio 2014 moet er dan een plan liggen, en begin 2015, zou dan de schop in de grond kunnen.

Inmiddels is de werkgroep omgedoopt in klankbordgroep en bestaat nu uit Franca van Rijn, Albert van Gulik, Boudewijn Reijenga, Martha van Riel, Ans de Vries, Henk van den Broek, Josie de Vuijst en Stijn Mertens

En verder

We zijn er al een tijd mee bezig in onze wijk, we willen zo graag dat onze Boschveldweg opgeknapt wordt en omgetoverd wordt in een echte Boulevard.In juni van dit jaar wordt ons plan ingebracht als initiatiefvoorstel door Lisette van der Swaluw van de PVDA, zij heeft ons plan omarmd, en brengt het in in de commissie Ruimtelijke ordening en Beheer van de gemeente.

Daar zitten we dan, als toehoorder en onze voorzitter van het buurtcomité T Zand N/W Will Hoeben, licht onze plannen toe. Na jaren discussiëren, debatteren, plannen maken, dromen van een betere straat, praten over veiligheid, denkend aan een mooie weg,  wachten op , piekeren over, wat kan er wel wat kan er niet, samenwerking en ondersteuning zoeken bij de gemeente en overleggen met de Verkadefabriek, bijslijpen, weer discussiëren en praten, rondgang door de wijk met de wethouder, gesprek met andere wethouder, is het dan eindelijk zover.

Dankzij vasthoudendheid van de bewoners en de omarming van de Bossche politiek, zou het zomaar eens zo kunnen zijn, dat u als u in 2016 over de Boschveldweg naar de Verkadefabriek, W2 of World Skate Centre loopt u langs een prachtige opgeknapte Boschveldboulevard loopt, een laantje met prachtige platanen, die daar nu ineens veel beter passen, opgeknapte schuurtjes, kunstwerken langs de weg die zijn geadopteerd door de buurt, keramieken ornamenten die door een keramiste in samenwerking met buurtbewoners daar zijn geplaatst. Een parkje met pluktuinen en een hondenuitrenveld.

Het zou zomaar eens kunnen dat onze droom werkelijkheid wordt. De commissie is in ieder geval unaniem in haar advies. Ook de gemeenteraad is unaniem in haar overleg op 25 juni jongstleden. Nu kan de ontwikkeling en uitvoering beginnen van dit prachtige plan, vanuit een initiatief van de bewoners zelf. De aanhouder wint, denken wij dan, we zijn trots en blij dat we dit met u mogen delen.

WIj hopen dat u met ons mee wilt denken, zodat er straks een BoschveldBoulevard ontstaat, waar iedereen blij van wordt, en we nog trotser zijn op onze wijk, en nog blijer dat we hier wonen. Wij kijken er naar uit onze plannen met u te delen, en hopen dat we elkaar binnenkort treffen in de wijk, bij een activiteit, of zomaar als we elkaar tegen komen op straat, of een wandelingetje maken langs onze BoschveldBoulevard..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.